středa 7. září 2016

Jan Mašata - zářijové HOVORY, ovšem...

Otvíráme 3.ročník "Hovorů, ovšem..." Zářijová premiéra řady 2016-17 bude, myslím si, velice zajímavá. Pozvání přijal člověk, s kterým jsem se seznámil v pražské... ale chyba! ...v žižkovské "profláklé" umělecké kavárně "Jiný kafe" .


Tak, každej jsme si tam mohli (ale nemuseli) něco řict. bylo nás tam...ale kdo by to počítal. Vždycky jsme si navzájem zatleskali... totiž, co člověk to autor, a bylo nám tam dobře. Důležité je, že tam vznikla, alespoň pro mne "lonťáka", nebo-li člověka z "lontu" *) nová přátelství. A Honza Mašata, kterého 21.září přivítáme v našem "Domečku" bude prvním, z těch "přátelství", která Vám, dá-li Bůh, budu moct představit.

Hned, hned to bude... jeho malé curiculum vitae. Jen, dovolte mi ještě, ...víte, o to mi je symtatičtější, On je totiž...taky né z Prahy..."z Varů" je, z těch "Karlových", a na ty mám z mládí nějaké vzpomínky, z let studentských, z gymplu z Chomutova ...měli tam tehdá druhej snack-bar, hned po Praze, tak jsme tam jezdili stopem, "do šneku" - jsme říkali. No a na "fesťák" taky, to už ty festivaly tam byly v tý době. Také i jako baskeťák jsem tam leta často zajížděl - hrávalo se v "konírně" nebo v hale, oni tam měli dva mančafty, i soustředění jsme tam měli, pěkně bazének Thermalu vždycky na závěr tréninků, ale také s Českým...pardon, chyba, tehdy ještě s Československým rozhlasem i v PUPu byl ubytován. Nebo také nahoře na Slavii...bůh ví, jestli se to tak ještě jmenuje. Také "Varieté" tam v té době, byť ještě "bolševické", měli. Třeba o tom něco povím při "Hovorech".
No...a tak, tak se to nějak spojilo, On ze světových lázní, já z města, které zdobilo, a zdobit zase bude, ženy celého světa!

*) lont - z němčiny
              venkov, přeneseně i předměstí
              z lontu = z venkova, lonťák = venkovan, v naší republice užívané 

              jako "mimopražský"

Ale teď už: prozaik, básník, hudebník a recitátor

J.M.Mašata 1976…  
...rodák z Karlových Varů, který přesídlil do Krušnohoří  je
básníkem i prozaikem. Studoval na Západočeské univerzitě,  kde se rozhodl přesídlit na obor politologie, kterému se chystá v brzké době věnovat. Jeho vášní je hra na klavír a spojování textů nebo poezie s hudbou. V mladém věku byl členem hudebního uskupení MyNameis. Věnuje se psaní krátkých povídek,  které se pohybují na hraně prózy a poezie. Ve svém psaní reflektuje mezilidské vztahy,  bytosti na okraji společnosti a melancholický až snový pohled na život a svět kolem sebe. Zároveň se v některých povídkách a  básních umí paradoxně podívat na život velice reálně až drsně. Má osobitý styl psaní i přednesu. Velmi rád svá díla veřejně prezentuje.  Atmosféra při autorském čtení ho fascinuje. Rád prezentuje svou tvorbu , ale stejně rád naslouchá ostatním autorům.  Proto se často účastní literárních i jiných kulturních akcí. Je účastníkem mnoha literárních večerů a literárních soutěží kde se mu podařilo dosáhnout skvělých úspěchů. Jeho literárním snem je dát život svým povídkám na divadelních prknech. 

P O Z V Á N K A
Milan Brož a Galerie FR


zářijové
Hovory, ovšem…

host večera
JAN MAŠATA
autorské čtení - poezie. proza
středa 21.září 2016 od 18 hodin


kavárna galerie FR
Jablonec n.N.-Rýnovice




Srdečně vás všechny zvou:        Petra L.           Honza M. 
                                                                                                       Milan B.

PS. Něco ukázek z tvorby uvedu v dalším příspěvku tohoto blogu.

Žádné komentáře:

Okomentovat