sobota 17. září 2016

O vernisáži - Podivuhodný svět Blíženců

Více foto  Z D E

Vracím se v krátkosti k výstavě „Podivuhodný svět blíženců“ maloskalského malíře Jana Šimka, jejíž vernisáž proběhla ve středu 14.9.2016 v „Domečku“ jabloneckých Rýnovic. Celá výstava se nesla v duchu názvu centrálního obrazu „Blíženci“. Malíř nám představil soubor děl, jež se zrodila v průběhu zhruba patnácti let.


Z technických důvodů nemohla zahrát „MY NAME IS ANN“, tak „se toho“ chopil sám mistr a zahrál nám na kytaru.

V krátké fotoreportáži (?) na „Rajčeti“ přibližuji celé to dění, včetně sice „mizerných“ ale alespoň nějak dokumentačních fotografií Honzových obrazů. Výborné „ňamky“, ostatně jako vždy, dodala Janova milená žena, a protože „pozdní jablonecké léto“ ukazující přeplněné pláže naší přehrady, snad úplně jižanské slunce a teplotu 32°C, jsme nepřemohli, nešlo – pro malou účast - všechny ty „dobroty“ ani spořádat. Přesto za ně „Dík!“ a vůbec ...“Honzo, dík za překrásnou výstavu“.
Více foto  Z D E

Shlédnout výstavu lze do půle října vždy odpoledne od 14hod. Příležitost jest také v den „Evropského kulturního dědictví“ 17.září, jehož se letos „Domeček“, tedy Dům česko-německého porozumění, mezi dalšími sedmnácti jabloneckými objekty, stal součástí.

                                                        MW

Žádné komentáře:

Okomentovat