pondělí 29. srpna 2016

Kupte nám Cyklistu

Milé Radnice a milí Radní,

píši Vám pro to, že bychom rádi, kdybyste nám, lidu jabloneckému, koupili cyklistu. Mám na mysli toho kovového, který je svojí nekonečnou poutí instalován na ostrohu vyvýšeného terénu u kostela sv.Anny při příležitosti výstavy v kostele instalované.

Hovořil jsem s mnohými svými kamarády, přátely, známými. Výstava se všem moc líbí, ještě více však nadšeni jsou právě tím cyklistou. Naše město neoplývá přílišným počtem soch, plastik a podobných výtvarných děl, a když, leckteré svou instalací jsou na místě když ne přímo nedůstojném, tedy alespoň zanedbaném, v ústraní apod. Nějak to „u nás“ prostě zatím neumíme, a nějaké nové instalace? ...vůbec si nedovedu vybavit.

Dotyčný cyklista, byť by leckterý „odborník“ mohl možná vyjádřit příkrý soud nad vzájemným sousedstvím onoho kovového díla a kostela, se nám jeví jako dílo, které dotyčné místo, křižovatku, v příkrém protikladu s protějším nevzhledným hotelem Merkur, osvěžuje svým vtipem, zpracováním a veselostí.



Moc se nám tam ten cyklista líbí, a proto Vás, milé Radnice a milí Radní oslovujeme touto naší žádostí: „Prosíme, kupte nám Cyklistu!“


                                                                                    Milan Brož, Jablonec n.N.

Žádné komentáře:

Okomentovat